2018 : Stichting Sint Helpt – Hulst 

Alle kinderen zijn dol op Sinterklaas en het feit dat de situatie thuis (financieel) misschien niet rooskleurig is, mag geen reden zijn om als kind buiten de boot te vallen. Sinds een paar jaar wordt er in Zeeuws-Vlaanderen een actie op touw gezet om ervoor te zorgen dat ook kinderen (in de leeftijd van 0 tot 12 jaar) wiens ouders gebruik maken van de Voedselbank, een passend kado krijgen met Sinterklaas. De activiteiten hiervoor zijn gebundeld in de Stichting Sint Helpt in Hulst.

De Stichting Sint Helpt maakt zich sterk om ervoor te zorgen dat er op pakjesavond voor elk kind een pakketje klaar ligt. Het gaat hier om de kinderen van alle 7 uitdeelpunten van de Voedselbank in Zeeuws-Vlaanderen. In Hulst heeft Stichting Sint Helpt een dependance van de schatkamer van Sinterklaas ingericht om alle pakjes te verzamelen, en ervoor te zorgen dat elk kind een naar zijn/haar leeftijd passend cadeau krijgt. De Stichting Sint Helpt zorgt ervoor dat elk kind geregistreerd is met naam en familienaam, zodat elk pakje ook op het juiste adres terecht komt. Zelfs zonder hulp van Piet.

Stichting Sint helpt baseert de aantallen kinderen op de voorafgaande jaren die door de “Stichting Sint Helpt” Sinterklaas zijn bezocht. Dat zijn er gemiddeld 250! Natuurlijk kan dit alles niet gebeuren zonder de financiele hulp van velen. Daarom heeft Stichting Hulst by Lightrun besloten om Stichting Sint Helpt als goed doel te verkiezen en een zeer welkome bijdage te doneren. Wat dat precies gaat zijn, houden we nog even geheim tot de aankomende Hulst by Lightrun. De Hulst by Lightrun, vindt weliswaar na Sinterklaas van dit jaar plaats, maar helaas zullen er ook volgend jaar kinderen zijn die van onze activiteiten gebruik (moeten) maken.

Zo hopen we samen met alle deelnemers van de Hulst by Lightrun, de 250 kinderen van de Zeeuws-Vlaamse Voedselbanken, zich bij Sinterklaas net zo geliefd zullen voelen als elk ander kind. En dat is misschien nog wel het grootste cadeau!

De organisatie van de Hulst by Lightrun zal de waardecheque tav dit goede doel uitreiken net voor de huldigingen van de winnaars op de dag van het event om 20:55 uur. Hieronder het fotomoment van overhandigen aan één van de stuwende krachten vanuit Stichting Sint Helpt: Jacqueline van de Voorde.

Check hier alle deelnemers van de 7e Hulst by Lightrun 2023

Bekijk deelnemers