Goede doel 2019

2019 : Stichting ‘t Huus – Axel / Vogelwaarde / Sint Jansteen

Stichting 't Huus is in 2009 opgericht. In de afgelopen jaren is 't Huus gegroeid, en deze groei opvolgen kunnen we natuurlijk niet alleen! Samen met een team van ongeveer 30 enthousiaste begeleiders, een  orthopedagoog en verpleegkundigen, organiseren we de opvangmogelijkheden binnen ’t Huus! De begeleiders zijn professioneel, betrokken en hebben een opleiding die zorg gerelateerd is. Iedere begeleider maakt weer deel uit van een klein team rondom de clienten op de dagbesteding of de woongroep, hierdoor zijn clienten en zijn of haar netwerk gekend en is het fijn om te werken of wonen bij 't Huus. 

Aan huis en op diverse locaties in Zeeuws Vlaanderen bieden wij zorg en ondersteuning bij wonen en dagbesteding aan meer dan 40 kinderen, jongeren, volwassenen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking. De locaties zijn de dagbesteding aan de Zuivelstraat - Axel, wonen op Ingelosenberghe – Sint Jansteen en de dagopvang Acasiastraat – Vogelwaarde. 

Stichting 't Huus staat voor kleinschaligheid, cliënt gerichte zorg, persoonlijk contact en individuele aandacht. Zo kunnen onze clienten een kwalitatief goed leven leiden dat is afgestemd op hun mogelijkheden, wensen en ambities.

Vrienden van 't Huus

Niemand kan zonder vrienden, dus ook stichting ’t Huus niet! En gelukkig zijn er veel vrienden. Tientallen medewerkers en vrijwilligers zetten hun professionaliteit, talenten en vaardigheden in voor de cliënten van ’t Huus.

Vrienden van stichting ’t Huus maakt zaken mogelijk voor stichting ‘t Huus die niet door de reguliere bekostiging betaald worden zoals: speel en werkmateriaal, extra activiteiten zoals een uitje naar een dierentuin of pretpark, vrijwilligersfeest, sinterklaasfeest enz. Vrienden van stichting ’t Huus zorgt voor financiële ondersteuning. De financiële middelen worden volledig gebruikt voor zaken die ten goede komen aan de cliënten van ’t Huus.

Vrienden van stichting ’t Huus is een zelfstandige stichting die onder meer ten doel heeft om de financiële middelen te verzamelen die nodig zijn om materialen aan te schaffen voor de cliënten van stichting ’t Huus. De finaciele ondersteuning van de aankomende Hulst by Lightrun zal beschikbaar gesteld worden aan de volgende wens.

Een bijdrage aan een Tovertafel tav de locatie Inghelosenberhge te Sint Jansteen.

Waarom een Tovertafel? De interactieve lichtspellen van deze Tovertafel zijn specifiek ontwikkeld om onze bewoners een zinvolle en leuke activiteit te bieden. De Tovertafelspellen hebben een serious game-doelstelling. Dat wil zeggen dat ze leuk zijn om te doen, maar dat ze bovendien een positieve impact hebben op het welzijn van onze bewoners. En willen we dat niet allemaal?

De kosten van deze tovertafel is vrij hoog, dus een bijdrage voor dit project is meer dan welkom! De Hulst by Lightrun wil dan ook samen met al onze deelnemers een donatie vanuit ons runevent aanbieden voor de aanschaf van een Tovertafel. 

'T Huus was op 18 januari 2019 aanwezig zijn op ons loopevent met een aantal verantwoordelijken en cliënten vanuit de locatie Sint Jansteen bij de overhandiging van onze goede doel cheque 2019!

Verdere info over 't Huus kunt u vinden op: www.stichtingthuus.nl.

Check hier alle deelnemers van de 7e Hulst by Lightrun 2023

Bekijk deelnemers