Goede doel

2020:   ZorgSaam Ouderenzorglocatie Antonius te Kloosterzande

Ouderenzorglocatie Antonius ligt in het centrum van Kloosterzande. Het is één van de ouderenzorglocaties van ZorgSaam Zorggroep Zeeuws- Vlaanderen

De goede zorg, de huiselijke sfeer en de vele activiteiten waaraan de bewoners kunnen deelnemen, maken dat het hier goed wonen is.

Bij verpleeghuiszorg biedt men zorg aan mensen met psychogeriatrische problematiek (zoals dementie) en aan mensen met lichamelijke beperkingen. Er is constante zorg, begeleiding en ondersteuning. Het uitgangspunt is dat de bewoners zich prettig voelen in een huiselijke omgeving waar de privacy is gewaarborgd. Samen met de bewoners zoekt men naar de dingen die zij nog zelf kunnen en willen doen. Belangrijk is dat zij de regie over hun leven blijven houden. Daarbij stellen ZorgSaam hoge eisen aan de kwaliteit van wonen, zorg en behandeling.

Als verrassing wil team Welzijn van Antonius graag een nieuwe duofiets aanschaffen, want de huidige zijn oud, niet meer veilig en echt versleten. Foto: De fietsvrijwilligers met de oude duofiets.

Een duofiets is een variant op een tandem waarbij de beide personen naast elkaar zitten. Een duofiets wordt meestal uitgevoerd als driewieler. Een toepassing van dit fietstype is het gebruik door mensen met een verstandelijke handicap of een lichamelijke beperking’(Wikipedia).

Het fietsen op de duofiets doen de fietsvrijwilligers met de bewoners die een vorm van dementie hebben. Dit vinden wij een heel goed doel en we worden er zelf ook blij van! Als men met een bewoner gaat fietsen zijn ze altijd enthousiast. Als het mogelijk is rijdt men dan langs hun oude woning en dan komen de verhalen meestal los. Als de bewoners dan zo aan het genieten zijn, is dat voor de vrijwilligers de kers op de taart.

Aan vrijwilligers geen gebrek, maar door de huidige staat zijn er toch al vrijwilligers afgehaakt. De ruim 15 jaar oude fiets verkeert in (zeer) slechte staat en is dringend aan vervanging toe.
Daarom willen wij als Hulst by Lightrun een aandeel in de  financiële bijdrage leveren tav een nieuwe duofiets (zoals hieronder weergegeven).

ZorgSaam was op 17 januari 2020 aanwezig op ons sportieve event met een tweetal verantwoordelijken vanuit de ouderenzorglocatie Antonius. Allereerst om mee te wandelen en daarna onze goede doel cheque 2020 in ontvangst te nemen!

 

Eerdere goede doelen

In 2019 schonken we € 500,- aan Stichting 't Huus uit Sint Jansteen. Lees meer »

In 2018 schonken we € 500,- aan Stichting Sint Helpt uit Hulst. Lees meer »

 

Wij verkiezen ieder jaar een nieuw regionaal goed doel uit de gemeente Hulst. Indien u een goed doel wilt aandragen voor de volgende Hulst by Lightrun, gelieve een verzoek per mail met uw onderbouwing te sturen naar: hulstbylightrun@zeelandnet.nl. 

Check hier alle deelnemers van de 7e Hulst by Lightrun 2023

Bekijk deelnemers